Tapadj rá és játszd újra!

Blogunkban olyan zenékről és filmekről, valamint eseményekről olvashatsz kritikákat, amelyek - véleményünk szerint - említésre méltóak. Vagy azért mert annyira jó, vagy azért mert annyira rossz! Látogass minket rendszeresen, hiszen folyamatosan újabb és újabb kritikák jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Eredet

2010.08.26. 04:05 tapadjrá

Eredet
(Inception)

színes, magyarul beszélő, amerikai-angol sci-fi, 142 perc, 2010
16 éven aluliak számára nem ajánlott 

Rendező: Christopher Nolan
Zeneszerző: Hans Zimmer

Szereplő(k):
Leonardo DiCaprio (Cobb)
Ellen Page (Ariadne)
Ken Watanabe (Saito)
Marion Cotillard (Mal)
Joseph Gordon-Levitt (Arthur)
Tom Berenger (Browning)
Cillian Murphy (Fischer)
Michael Caine (Professzor)
Tom Hardy (Eames)
Lukas Haas (Nash)

A film tartalma:

A profi tolvaj mindent el tud lopni. Minél nagyobb mester a szakmájában, annál kevésbé lehet előtte akadály. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) a legjobbak között is az első: ő mások álmait szerzi meg. Amikor áldozata éjszaka az álomfázisba jut, ő belopózik, és a legnagyobb értékekkel távozik. E tudás tette Cobbot az ipari kémkedés legkeresettebb bűnözőjévé és örökké menekülő, magányos férfivá.
És most kap egy esélyt, hogy helyrehozza az összes régi hibáját, és visszaszerezze az elveszett életét. Ehhez nem lopnia kell, hanem profi bandája segítségével visszatérnie az eredethez, és egy gondolatot elültetni valakinek a fejében. Ez lesz a tökéletes bűntény. De a legjobb tervet is keresztülhúzhatja, ha a kiszemelt áldozat maga is profi. Aki olyan veszélyes, amilyenről Cobb még csak nem is álmodott.

Kritika:

Hol is kezdjem? Menjünk szépen sorjában! Adott egy rendező: Christopher Nolan eddigi 6 filmje közül négy, ami nagy szó, zseniális. Az utolsó kettő, pedig nagyon jó! Szóval adott egy ilyen rendező.

Vegyünk hozzá egy olyan zeneszerzőt, aki a ma élő egyik legjobb és legnagyobb zeneszerzőnk, aki már nem komponál, nem hangjegyeket vés egy kottára, hanem maga a filmzeneipar Agya, Művésze és egyben a Legangyobb Zeneszerzője.

Ezt a két alapanyagot gyúrjuk össze és szórjuk meg egy csipet Leonardo DiCaprioval, aki kortársai között, szintén nem utolsó. Olyan filmeket tudhat maga mögött, mint a Marvin szobája, Teljes Napfogyatkozás, Egy kosaras naplója, Part, Revolutionary Road és még az a másik két nagy (de igen nyálas) film.

Miután ez megvan kapjuk elő és dobjuk bele ís rendező mellől ki nem robbhantható operatőrt, akinek a gépéhez ilyen filmek tapadnak, mint a Sötét lovag, Tökéletes trükk, Batmen kezdődik, A menedékhely, stb.

Szóval elég ez a 4 alapanyag és miután jól megmunkáltad őket és elég pénzt is tarháltál a gázsijuk kifizetésére és magára az alkotás megalkotására, máris megkapod az év eddigi legjobb filmjét. Maga a film olyan gondolatokat boncol, ami önmagában fantasztikus. A film dinamikus, jól megszerkesztett, érthető, csavarokkal teli orgazmus!

Ha 2010-ben csak egy filmet akarsz megnézni, akkor válaszd az Eredet-et.

Nolan-nek sikerült egy olyan álomvilágot kreálnia és létrehoznia, amit még a legmerészebb és legvadabb álmainkban sem gondoltunk volna.

Emelett, lehet, hogy az Avatar sokat hozott Hollywood konyhájára, de reméljük a férf főszereplónek járó Oscar-t, 2011-ben végre, Leonardo DiCaprio viheti haza. Megérdemelné!

A film ajánlója

Film: 10/10

Látvány: 9/10

Zene: 10/10

Rendezés: 10/10

Föszereplő(k): 10/10

Összesen: 49/50 -> Mért ezt olvasod? Szerezz pénzt, nézd meg, vagy töltsd le, avgy kérd kölcsön! Ez a tuti!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: leonardo dicaprio eredet ellen nolan page hans zimmer inception christpher

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása