Tapadj rá és játszd újra!

Blogunkban olyan zenékről és filmekről, valamint eseményekről olvashatsz kritikákat, amelyek - véleményünk szerint - említésre méltóak. Vagy azért mert annyira jó, vagy azért mert annyira rossz! Látogass minket rendszeresen, hiszen folyamatosan újabb és újabb kritikák jelennek meg.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Salt ügynök

2010.08.26. 03:16 tapadjrá

 

Salt ügynök
(Salt)

színes, magyarul beszélő, amerikai akcióthriller, 100 perc, 2010
16 éven aluliak számára nem ajánlott 
Dolby Surround

Rendező: Phillip Noyce

Szereplő(k):
Angelina Jolie (Evelyn Salt)
Liev Schreiber (Winter)
Chiwetel Ejiofor (Peabody)
Daniel Olbrychski (Vassily Orlov)
Yara Shahidi (Cleo)
Gaius Charles (Todd Bottoms)
Zoe Lister Jones (Zoe Kinnally)
Corey Stoll (Shnaider)

A film tartalma:

Evelyn A. Salt (Angelina Jolie) a CIA alkalmazottja, de egy szovjet disszidens felismeri benne az oroszok kémjét: azt állítja, hogy Salt alvó ügynök, aki évek óta arra vár, hogy feladatot kapjon igazi munkaadóitól, és most el is jött az ideje. Hamarosan az USA-ba látogat az orosz elnök, őt kell majd megölnie.
Salt főnökei nem bíznak semmit a véletlenre: azonnal lecsapnának addigi emberükre, ám van egy baj vele: túl jól képezték ki. Az ügynök kicsúszik a gyűrűből, és elmenekül. Az egész CIA a nyomába veti magát, ő pedig a saját és a férje életét is kockáztatja, hogy bebizonyítsa: valaki más az áruló.

 

Kritika:

Ha valamit ellehet adni, akkor az nem más, mint egy film, aminek a főszerepét Angelina Jolie alakítja. Szép szem, szép arc, szép száj (ezen megoszlanak a vélemények), de a lényeg, hogy Hollywood rosszkislány, pontosabban kerékbetört rosszkislánya nagyon jól mutat a mozivásznon, ami férjéről (túl a 40-en) már nem mondható el.

A film tömören nem szól másról, minthogy csihi-puhi, csete-paté, menekülés, támadás, védekezés. Igazából egy női főszereplővel megírt és leforgatott modern western film.

A flmben sok a lövöldözés, a kamu orosz, az öltönyös és csöves kinézetű kripli. Na ebben a kéoszban jelenik a dekoratív Jolie néni. Sem a szőke, sem a fekete nem az ő színe, bár ha választani kell, akkor az utóbbira szavazok. Engem nagyon zavart a gagyi paróka feeling.

Az alkotók természetesen nagy csavarokat is belevittek a filmbe, ámbátor ez sem segített rajta sokat. Találkozhatunk autóüldözéses jelenettel is, ami már a Wanted-ban sem volt egy Matrix, de ez még csak annyi sem.

Egy szó, mint száz: akkor ajénlom a megtekintését, ha valaki egy nagyon fáradt nap után kikapcsolt aggyal szeretne filmet nézni és már gondolkodni sem akar.

Angelina Jolie rajongóknak meg üzenem, hogy azért természetesen még szeretjük a hölgyet, mert tehetséges, de a tehetsége ebben a filmben nemhogy nem jelentkezett, olyan, mintha nem is lett volna.

A film ajánlója

 

Film: 3/10

Látvány: 5/10

Zene: 2/10

Rendezés: 5/10

Föszereplő(k): 5/10

Összesen: 20/50 -> Töltsd le vagy kérd kölcsön, de pénzt ne adj érte!

by: csongorfull

 

Szólj hozzá!

Címkék: angelina jolie salt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása